De huid is het grootste orgaan van ons lichaam, is opgebouwd uit een aantal zeer dunne huidlagen.
In de opperhuid worden de huidcellen gevormd en de bovenste laag hiervan is dode hoornlaag, hier vindt de afstoot van de dode huidcellen plaats ( 21 tot 30 dagen ).
De opperhuid heeft een zuurgraad ( PH-waarde 5,5) als bescherming tegen negatieve invloeden van buitenaf. De daaronder liggende lederhuid bestaat uit stevig bindweefsel, bevat bloedvaten, lymfevaten en zenuwen, ook bevinden zich hier de zweet- en talgklieren, dit weefsel zorgt voor de soepelheid, stevigheid en elasticiteit van de huid.
De elastine- en collageenvezels liggen diep in deze huidlaag. In het onderhuidsbindweefsel worden de vetcellen gemaakt en opgeslagen, deze laag dient als buffer, extra isolatie en geeft steun.

Bij het ouder worden verandert de opbouw van de verschillende huidlagen, ze worden duidelijk dunner en de vetlagen verminderen, evenals de elastine- en collageenvezels. Ook het aantal zweetklieren wordt kleiner en de doorbloeding in de huid wordt geringer, waardoor de verzorging met zuurstof en voedingstoffen terugloopt.

Al deze veranderingen zorgen er voor dat de huid bij het ouder worden dun, droog en gevoeliger wordt. Ook is de elasticiteit van de huid sterk teruggenomen met het gevolg dat ze makkelijk beschadigd kan worden, minder snel geneest en met regelmaat overgevoelig reageert.

Na deze kleine uitleg is er waarschijnlijk meer begrip gekomen voor een goede en doeltreffende manier van huidverzorging.
We kunnen zeer zeker het verouderingsproces vertragen door het dagelijks gebruik van goed gekozen producten, individueel aangepast aan ieders huidsoort.

Ook is een maandelijkse instituutbehandeling aan te raden, dit als een goede stevige oppepper, een boost voor de huid, om alle te korten weer aan te vullen, waar nodig.

Ons advies; laat u informeren over Huidverzorging, naar de mogelijkheden voor de juiste productkeuze en behandeling van uw tere huid, want….. u wilt toch ook zo lang mogelijk genieten van een mooie verzorgde huid !